Kata-kata Hikmah...

"Ukuran muktamad bagi seorang insan bukan terletak pada bagaimana pendiriannya tatkala dia mengalami keadaan selesa dan mudah, tetapi pendiriannya ketika saat yang mencabar dan penuh kontroversi".

--(Martin Luther King, Jr.)--

Monday, June 15, 2009

Family Day di Kolam Air Panas, Kg La, Besut, Terengganu (LA Hot Spring) pada 6 Jun 2009

Kolam Air Panas La menjadi daya tarikan utama di sini. Walaupun, lokasi ini terletak di pedalaman, namun kehangatan air panas yang mengalir dari celah batu-batu yang terdapat di kampung ini mampu menjadikan ia lokasi popular di Daerah Besut. Ada pengunjung yang datang untuk melihat sendiri keajaiban air panas yang keluar dari celah batu di sini. Menurut beberapa orang penduduk di sini, air panas yang keluar dari celah batu ini mampu untuk mengubati pelbagai jenis penyakit kulit.

Justeru, ada kalangan para pelancong yang mengalami masalah kulit datang ke sini untuk mencuba sendiri kemujaraban air panas Kampung La. Ada di antara mereka yang mandi atau berendam di dalam kolam disediakan atau sekadar merendamkan kaki bagi merasai kehangatan air panas Kampung La.....sempat merendamkan kaki di kolam air panas. Suhu sekitar 45-49 Celcius

.....seramai 7 family dapat berkumpul pada hari tersebut ( 6 Jun 2009) di LA Hot Spring..
Sila klik pada Arkib Blog aMbO untuk catatan-catatan yang seterusnya.....


'Dragon Fruit' (Pokok Buah Naga) di Halaman Rumah


MyBlogLog